GoldMine Web

 

GoldMine Web
We installeren het nu al bijna 2 jaar en we zien dat steeds meer klanten ervoor kiezen om te gaan werken met GoldMine Web, maar… er zijn ook nog veel klanten die het niet gebruiken.

Waarom GoldMine Web
Als je veel onderweg bent kan het soms handig zijn om je relatiebestand (inclusief alle communicatie met de klant) bij de hand te hebben voor bijvoorbeeld de contactgegevens. Je kunt snel een route plannen naar dat adres door een koppeling met Google-maps. Je kunt als je Web op een mobiel bekijkt op het telefoonnummer klikken om direct te bellen voor een afspraak.
GoldMine web is benaderbaar via je browser en is responsive. Het maakt niet uit of je het in de webbrowser van een PC, tablet of telefoon bekijkt.
Dus ook op een PC waar GoldMine niet op is geïnstalleerd. Een browser en internet connectie is het enige wat je nodig hebt.

GoldMine Web kost niets
Als je een supportcontract hebt, heb je recht op nieuwe versies van GoldMine en ook op GoldMine web. De software kost je dus helemaal niets extra’s.

Installeren en gaan
De ervaring leert dat de installatie van GoldMine web redelijk eenvoudig is. Als de server waar GoldMine web op staat hiervoor geschikt is, is de installatie in een paar uur gedaan. De webpagina draait dan ook op de eigen (GoldMine) server.

Beveiliging.
Inloggen in GoldMine web is verplicht. Je kunt in GoldMine web inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord die je gebruikt in GoldMine.
In tegenstelling tot Goldmine client die op eigen PC draait is de GoldMine web pagina, als dit is opengesteld, in principe voor iedereen in de wereld te bereiken. Advies is dan ook net als bij veel applicaties een moeilijk te raden wachtwoord te gebruiken.

Nadruk ontwikkeling ligt bij GoldMine Web
Al wordt het niet hardop gezegd, de nadruk van de ontwikkeling van GoldMine ligt bij GoldMine Web. In de komende tijd zullen steeds meer functionaliteiten bijkomen (die nu al beschikbaar zijn in de onpremise versie) en wordt er verder gewerkt aan de layout.

Voordelen

  • Overal benaderbaar.
  • Draait op elke webbrowser.
  • PC, tablets en smartphones (Android, iPhone)

Nadelen

  • De webpagina draait op de eigen GoldMine server dus niet volledig in de cloud.
  • Niet alle functionaliteiten uit GoldMine (onpremise) zitten in GoldMine web.
  • Mail versturen vanaf GoldMine Web zit niet automatisch in GoldMine bij klant.
  • Geen inbox zoals in GoldMine aanwezig.
  • Geen Single Signon.

Conclusie
Wij adviseren GoldMine Web te installeren. Het is eigenlijk zonde om het niet te doen. Het kost slechts een paar uur installeren en het vult de huidige GoldMine omgeving aan. Je hebt er gelijk profijt van. Mocht je meer informatie wensen of een voorstel voor de installatie van GoldMine Web klik dan hier.