GoldMine release 2018.2

De versie 2018.2 is in alle opzichten een belangrijke upgrade.

Naast de verbeteringen, opgeloste bugs en nieuwe functionaliteit is deze versie volledig gericht op verbeterde beveiliging. Ivanti geeft door de slagzin die ze bij deze versie laten vergezellen “Security by design / Private by default” aan dat hier nu alle aandacht naar toe is gegaan en goed gekeken heeft naar de GDPR / AVG regelgeving die nu zo actueel is. 

Wat is er veranderd?

Zonder heel technisch te worden is er onder de motorkap behoorlijk wat veranderd. In het kort: de database connectie is verbeterd door een veiligere verbinding, binnen GoldMine zijn er beveiligingsmaatregelen genomen voor gebruik van SQL (maken van filters en groepen) en wachtwoord complexiteit is aangepast. 

Nieuw is o.a. support voor SQL Server 2017. En er zijn zo’n 35 wensen gehonoreerd, waaronder een compleet verbeterde Outlook koppeling

Een uitgebreid filmpje over deze update vindt je hier. 

Database connectie

Met de nieuwe database connectie wordt ongeoorloofd toegang krijgen tot de database nog moeilijker gemaakt.

In GoldMine 2018.2 wordt verbinding gemaakt met het TLS1.2 protocol waar mogelijk, wat een veiligere manier is van data opvragen. Beheerders van wat oudere systemen zullen voor de upgrade wel wat moeten doen om de databases hier op voor te bereiden. Nieuwe systemen, mits up-to-date, hebben hier geen last van. 

Wachtwoord complexiteit is sterk verbeterd

Er zijn een groot aantal zaken aangepast om de wachtwoordcomplexiteit te verbeteren waardoor ongeoorloofde toegang tot GoldMine een stuk moeilijker wordt. Bij nieuwe installaties wordt niet automatisch meer een user ‘Master’ aangemaakt maar is er aan het einde van de installatie de mogelijkheid een user met Master rechten aan te maken. Daarnaast wordt je als gebruiker gedwongen om regelmatig je wachtwoord aan te passen. 

GoldMine web

GoldMine web gaat vanaf 2018.2 standaard een secure connectie opzetten. Dit houdt in dat je in de browser https:// ziet staan en dat je een slotje naast webadres ziet staan. Dit gebeurd door middel van een certificaat. Heb je die niet, wat heel goed mogelijk is, dan is het zaak er één aan te schaffen (wij kunnen je hierbij helpen).

Wat is de impact van deze versie... wat merken de gebruikers?

De impact is hoog en het is geen 'standaard upgrade'. Echter, na een aantal uitgevoerde upgrades kunnen we stellen dat met een goede planning en stappenplan de upgrade goed en snel te doen is. 

Het eerste waar gebruikers mee te maken krijgen na de upgrade is wanneer ze voor de eerste keer gaan inloggen. Het wachtwoord dient HOOFDLETTERS te worden ingetoetst. Dit komt omdat wachtwoord na de upgrade hoofdletter gevoelig is geworden en voorheen was dit niet het geval. Het maakte niet uit of je het wachtwoord met kleine of hoofdletters instelde, het wachtwoord werd in standaard in hoofdletters opgeslagen. 

Na het voor de eerste keer ingelogd te zijn wordt er gevraagd het wachtwoord te veranderen. Dit kan je als gebruiker 2x afwijzen maar de 3e keer kom je GoldMine niet meer in en wordt je verplicht het wachtwoord te wijzigen. 

Ons advies over deze upgrade

Wij adviseren om deze upgrade uit te voeren.  GoldMine wordt er veiliger en beter door, daarnaast ben je weer up-to-date met de laatste versie en klaar voor de toekomst. Houdt er wel rekening mee dat de upgrade ertoe kan leiden dat mensen gedurende het upgrade proces even niet in GoldMine kunnen (doorgaans maximaal 2 a 3 uur).

Wil je meer weten en/of een voorstel van ons voor deze upgrade, vul dan onderstaan formulier in en dan nemen we snel contact op. 

 

 Upgrade Aanvragen